3 komentarji

katarinav
11 let nazaj
Zelo lepe izdelke imate! S kakšnimi barvami pa to rišete na tekstil? A bi se dalo z akrilnimi in kako se kaj obnese to pri pranju?
11 let nazaj
Hvala. Majčke so porisane s ploščatim čopičem z barvami za poslikavo svetlega tekstila (znamke Pebeo, trgovina Levček v hali A v BTCju LJ), motiv je obrobljen s črnim flomastrom znamke Pebeo ali pa Javana. Narisan motiv je treba pustiti, da se dobro posuši, ga nato prekriti s peki paprijem ter par minut likati z vročim likalnikom, da se barva fiksira. Pranje na 30-max 40 stopinj... Te barve drugače dobro držijo, razen rdeče, ki se hitreje spere in zbledi... Z akrilnimi barvami na tekstilu nimam izkušenj, tako da ne vem svetovat... Ne vem, kakšne izkušnje imaš z risanjem na majice. Jaz to delam tako, da sprintam pobarvanko, dam na majico indigo papir, čez položim pobarvanko in motiv s svinčnikom prerišem, da se pozna črna/modra črta od indigo papirja na majici, in nato grem čez to črto s flomastrom za tekstil, na koncu pa pobarvam... lp
katarinav
11 let nazaj
Hvala za odgovor! Sama še nisem poskusila, sem pa slišala, da tudi akrilne barve dobro držijo. Tudi to je še na mojem to-do seznamu, kot veliko stvari, le časa ni.

dodaj komentar

če želiš komentirati, se prijavi ali včlani

priporoči

Vpiši email prijatelja kateremu želiš priporočiti fotografijo. Sporočilo ni obvezno.
prejemnik*
tvoje ime
tvoj email
sporočilo
 
napaka v polju

forum kode

tekstovna povezava na fotografijo


slikovna povezava na fotografijo

© Popcom d.o.o. Vse pravice pridržane.

prijava


napaka v polju