Bukovniško jezero zakrivajo prelepi bukovi gozdovi. Na Goričkem ni naravnih stoječih voda,

Bukovniško jezero zakrivajo prelepi bukovi gozdovi. Na Goričkem ni naravnih stoječih voda, zato so zajezitve potokov, ki so oblikovale jezera, toliko pomembnejše oaze življenja za rastline in živali. V okolici jezera so radiestezisti in bioenergetiki odkrili številne zdravilne točke blagodejnega zemeljskega sevanja, ki privabljajo veliko število obiskovalcev. V bližini jezera je kapela Sv. Vida, ob kateri je izvir Vidov izvir z zdravilno vodo.
Okolica Bukovniškega jezera je tudi priljubljen kraj za sprehajanje, kolesarjenje, ribolov, kampiranje, piknike in gobarjenje, skratka sprostitve.
Bukovniški potok in Bukovniško jezero imata z naravovarstvenega stališča poseben status, saj sta opredeljena kot (1) državna naravna vrednota, (2) ekološko občutljivo območje in (3) NARAVA 2000 območje. Bukovniško jezero je del Krajinskega parka Goričko in predstavlja tudi eno od vstopnih točk v krajinski park.
Bukovniško jezero ni zgolj zavarovano območje, je naš dom in zato nam ni vseeno, kaj se v njem dogaja, kakšen je videti in katere načrte nameravamo uresničiti v njem. (Vir:http://www.bukovniskojezero.si/)

dodaj komentar

če želiš komentirati, se prijavi ali včlani

priporoči

Vpiši email prijatelja kateremu želiš priporočiti fotografijo. Sporočilo ni obvezno.
prejemnik*
tvoje ime
tvoj email
sporočilo
 
napaka v polju

forum kode

tekstovna povezava na fotografijo


slikovna povezava na fotografijo

foto

dodana
08. november 2008
ogledov
2476

© Popcom d.o.o. Vse pravice pridržane.

prijava


napaka v polju