KREMNE REZINE

Masleno listnato testo

1 kg bele moke
1 jajce
1 dl olja
malo kisa, sol
mlačna voda po potrebi

*Testa na tečaju nismo delali, je imel mojster že narejenega, tako da lahko povem le to, da je bil zelo okusen.
Svetoval je, da naj listnato testo kupimo, vendar tokrat boljše kakovosti, ne pa od trgovinskih linij. Testo pečemo toliko časa, da se obarva. Pečemo ga na narobe obrnjenem pekaču, nanj pa položimo še en pekač, da ga obtežimo, tako res ne vzvalovi in se ne napihuje. Pečenega izrežemo s pravokotnim obodom in ga dobro osušimo!

Krema za kremne rezine

1 l mleka
6 jajc
25 dag sladkorja
10 dag bele moke (navadne)
in nujno!!! 5 dag gustina ali koruznega škroba ter prah vanilijevega pudinga (za zgostitev)

Postopek:

V 2 dl hladnega mleka gladko umešaš rumenjake, gustin, puding, moko, vanilijev sladkor, rum in limonino lupino. Ta zmes mora biti brez grudic, če so grudice, jo precediš. Preostalih 8 dl mleka s polovico sladkorja zavreš, vanj zakuhaš gladko umešano maso in kremo kuhaš toliko časa, da postane čimbolj redka (to pomeni, da mora zavreti vsaj trikrat). V vrelo kremo primešaš TRD sneg beljakov, preostali sladkor in dobro premešaš.
Če je krema prava, sploh ne rabiš oboda, ker je tako trda, da kar sama stoji pravokotno gor....Nasploh naj poudarim še enkrat, da mojster ne uporablja skoraj nič pekačev, kar je izredno praktično, ker ni nič umazanega.

Kremo (lahko tudi seveda z obodom) streseš na ohlajeno in posušeno listnato testo, ohladiš in premažeš s stepeno sladko smetano (živalsko), lahko aromatizirano z vanilijem, ki si jo ojačal s kremfixom in stopljeno želatino (ne uporabljaj želatine fix, ker ni dobra).
Na vrh položimo zgornjo plast listnatega testa in ga narežemo (mojstrovo testo se je fantastično rezalo, sploh se ni drobilo in pokalo). Posujemo še s sladkornim prahom.

dodaj komentar

če želiš komentirati, se prijavi ali včlani

priporoči

Vpiši email prijatelja kateremu želiš priporočiti fotografijo. Sporočilo ni obvezno.
prejemnik*
tvoje ime
tvoj email
sporočilo
 
napaka v polju

forum kode

tekstovna povezava na fotografijo


slikovna povezava na fotografijo

© Popcom d.o.o. Vse pravice pridržane.

prijava


napaka v polju