BISKVITNO TESTO ZA TORTE

Sestavine:

Na 1 jajce pride 2 dag sladkorja in 2 dag moke.
Za 26 cm okrogel pekač uporabimo 6 jajc, za 28 cm pa 7.
Lahko dodamo malo maščobe (olje, stopljeno maslo, margarina) in dodatke (orehi, mandlji, lešniki, kakav), ki za svojo težo zmanjšajo količino moke.
V receptu ni pecilnega praška, bistvo puhastega testa je TRD sneg beljakov, ki ga je treba z mešalcem mešati več kot 5 min.

Postopek:

Iz beljakov s počasnim dodajanjem sladkorja stepemo res trd sneg, primešamo rumenjake, narahlo primešamo moko z ostalimi sestavinami. Pečemo pri 175° pribl. pol ure.

*Zanimivo je, da mojster ni uporabljal pekačev, ampak je testo namazal na klobučni papir, ki se ga dobi v papirnicah. Tu gre potem za eno plast torte, zato je treba peči trikrat. Meni se je zdelo testo zelo gosto, sama imam ponavadi redkejšega, ker se je res prav lepo mazal na papir in se ni razlezel. Pečeno testo je potem odrezal z obodi, okroglim ali kvadratnim, pač odvisno od nadaljnje uporabe. To se je meni zdelo fantastično, ker ni nobenega kompliciranja in mazanja pekačev!
Prav tako je uporabil skoraj vse sestavine od mercatorjeve znamke.

Pečen biskvit obrnemo in odstranimo klobučni papir.

Pečen biskvit je potrebno nujno navlažiti s sladko prekuhano in ohlajeno vodo, lahko z dodatkom kirscha (češnjev liker-aroma). To je najpreprosteje narediti s plastično »stekleničko«, ki ji na vrhu narediš luknjice, da nastane »tuš« in potem enostavno tuširaš biskvit. To je lahko recimo mali Fruc, ki ima širši pokrovček, v katerega narediš luknjice. Tudi to se mi je zdela dobra ideja, mislim, da se take stekleničke celo kupi, smo imeli doma, ko sem bila majhna. Bom šla v lov!

dodaj komentar

če želiš komentirati, se prijavi ali včlani

priporoči

Vpiši email prijatelja kateremu želiš priporočiti fotografijo. Sporočilo ni obvezno.
prejemnik*
tvoje ime
tvoj email
sporočilo
 
napaka v polju

forum kode

tekstovna povezava na fotografijo


slikovna povezava na fotografijo

© Popcom d.o.o. Vse pravice pridržane.

prijava


napaka v polju