9 komentarjev

pitoncica
13 let nazaj
hudo, lepo zgleda, kaj je v večjih kozarcih?
alisha
13 let nazaj
V večjih kozarcih je ena taka ful dobra ideja, ki sem jo na enem blogu pobrala (ne vem več kje, ampak tega lahko ful dobiš različnih receptov)- cookies in a jar oz. piškotki iz kozarčka :) Notri so plasti- moka, sladkor, ovseni kosmiči, bombončki, čokoladne kaplice, oreščki. Zraven pa navodila- vsebino kozarca streseš v skledo, primešaš maslo in jajce in zmešaš, oblikuješ kroglice in spečeš- pa dobiš take cookije, ful dobre :) Pr nas so popularni tud narejeni brez kozarčka :))) Je pa hudo za darilo, tko no.... nekej drugačnega :)
renata69
13 let nazaj
Prosila bi za popoln recept z količinami sestavin. Super ideja,ni kaj.
alisha
13 let nazaj
Zdravi, sem ravno na Kulinarika.net videla podobno temo in se spomnila, da že tri tedne "nosim iz kuhinje" tale recept! Pa sem ga šla iskat, in gre takole, sem malo preračunala sestavine tako, da jih je ravno prav za en navaden kozarec, kakršen je bil prej pri podravkini marmeladi, mislim da je bil 900 ml: Plasti od spodaj navzgor: 1. 110 g moke, premešane s pol čajne žl. sode bikarbone, pol čajne žl. pecilnega praška in ščepcem soli 2. 65 g ovsenih kosmičev 3. 80 g čokoladnih kapljic 4. 60 g M&M bombonov 5. 65 g rjavega sladkorja 6. 65 g belega sladkorja 7. do vrha kozarca oreščki (mislim, da za kakšni 2 žlici) Vsako plast, ki jo vsujemo v kozarček, z žlico dobro potlačimo. Na kozarčke sem potem obesila listke z navodili: PIŠKOTKI IZ KOZARCA Potrebujemo: - vsebino kozarca - 1 manjše jajce - 1 vanilijev sladkor - 75 g zmehčanega masla ali margarine Vsebino kozarca stresemo v skledo in premešamo. Maslo razmešamo z metlicami ročnega mešalnika in mu dodamo jajce in vanilijev sladkor. Nato v maso s hrbtno stranjo žlice zamešamo vsebino kozarca, da se sestavine sprimejo v testo. Z žlico zajemamo testo in ga oblikujemo v 2- 3 cm velike kroglice. Polagamo jih na pekač, obložen s peki papirjem, med dvema kroglicama pa naj bo za približno dve kroglici razmaka. Pečemo v pečici, ogreti na 175° C, 10- 12 minut oziroma dokler piškoti niso primerno pečeni.
val2
13 let nazaj
Ideja da dol padeš! bravooooooo( pa mam rešeno novoletno obdarovanje! super si!
renata69
13 let nazaj
Hvala,alisha!
alisha
13 let nazaj
Jaz sem lani to idejo našla že sredi poletja in bila tako navdušena, da sem že takrat sprobala en kozarec, pa potem še par drugih receptov do zime, ta je bil top in je šel za darila ;)
gocap
13 let nazaj
Odlična ideja:)Letos pa bo tudi to za novoletna darila:)
cerovec
13 let nazaj
Tudi jaz izrekam vso pohvalo Alisha in zelo lepo, da to deliš z nami.

dodaj komentar

če želiš komentirati, se prijavi ali včlani

priporoči

Vpiši email prijatelja kateremu želiš priporočiti fotografijo. Sporočilo ni obvezno.
prejemnik*
tvoje ime
tvoj email
sporočilo
 
napaka v polju

forum kode

tekstovna povezava na fotografijo


slikovna povezava na fotografijo

foto

dodana
03. januar 2010
ogledov
7658

© Popcom d.o.o. Vse pravice pridržane.

prijava


napaka v polju