PIŠČANEC Z ZELENJAVO PO KITAJSKO Sestavine: piščančje prsi, čebula, rdeče in rumeno kor

PIŠČANEC Z ZELENJAVO PO KITAJSKO

Sestavine: piščančje prsi, čebula, rdeče in rumeno korenje, koleraba, zelena paprika, bučka, por, česen, sezamovo olje, sojina omaka, ostrigina omaka, ingver.

Priprava: Piščančje prsi narežemo na trakove in jih vsaj pol ure pustimo v marinadi iz sojine in ostrigine omake. Ker je omaka slana, mesa ne smemo dodatno soliti. Medtem korenje, kolerabo in papriko narežemo na trakove, bučke in por na kolesca, čebulo pa na polmesece. Segrejemo vok, dodamo žlico sezamovega olja, počakamo, da se segreje in na hitro prepražimo meso. Če je mesa veliko, ga pražimo večkrat po malo, da ne spusti preveč tekočine. Nato ga shranimo na toplo v pečico ali v plastično posodico, da ohrani toploto. Medtem prepražimo čebulo, ki jo začinimo z ingverjem. Ko zadiši, postopoma dodajamo in na hitro med stalnim mešanjem prepražimo še ostalo zelenjavo. Nazadnje v vok vrnemo še meso in po potrebi jed začinimo še z nekaj sojine omake.

Zraven se prilega skleda sezonske solate, na sliki je mešana solata iz endivije, več vrst radiča, motovilca, regrata in paradižnika.

Pa dober tek! Encijan

dodaj komentar

če želiš komentirati, se prijavi ali včlani

priporoči

Vpiši email prijatelja kateremu želiš priporočiti fotografijo. Sporočilo ni obvezno.
prejemnik*
tvoje ime
tvoj email
sporočilo
 
napaka v polju

forum kode

tekstovna povezava na fotografijo


slikovna povezava na fotografijo

© Popcom d.o.o. Vse pravice pridržane.

prijava


napaka v polju