KUHAN PIŠČANEC S PRAŽENIM RDEČIM ZELJEM Sestavine: piščančje prsi brez kože, vegeta, ko

KUHAN PIŠČANEC S PRAŽENIM RDEČIM ZELJEM

Sestavine: piščančje prsi brez kože, vegeta, korenje (za meso) in 1/2 kg naribanega rdečega zelja, 1 dl jabolčnega kisa, žlica olivnega olja, 2 večji čebuli, kumina, sol (za zelje).

Priprava: Očiščene piščančje prsi skuhamo v vodi, ki jo nekoliko osolimo ali začinimo z vegeto, zraven narežemo še 2 korenja. Juho kuhamo približno 1/2 ure, lahko tudi več, piščanca porabimo za glavno jed, čisto juho pa lahko spijemo v skladu s pravili 3md po obroku, ali pa jo zakuhamo in skupaj s korenjem ponudimo družinskim članom.

Rdeče zelje že med ribanjem sproti prelivamo z jabolčnim kisom. Olupljeno čebulo narežemo na polmesece ali na drobneje, jo prepražimo na olivnem olju in dodamo naribano rdeče zelje s kisom. Jed solimo in začinimo z mleto kumino, večkrat premešamo. Pražimo nekaj minut in nato po potrebi zalivamo z vodo. Zelje pražimo oz. na koncu že bolj kuhamo 30 do 40 minut, pred koncem po okusu jed še dodatno začinimo (ponavadi dodam še malo kumine in kako žlico domačega jabolčnega kisa).

Če malo zamižimo na eno oko (ali pa smo na vzdrževanju), zelje lahko pripravimo bolj klasično, obogateo še z žličko sladkorja, ki ga že pred čebulo damo na olje in med mešanjem karameliziramo, žlico moke, ki jo vsujemo na prepraženo čebulo pred zeljem in tisto zadnjo žlico kisa zamenjamo z vinom.

Pa še nekaj idej za kombiniranje (B dan: namesto piščanca se zraven zelja poda kuhana govedina iz juhe; Š dan: zraven zelja si privoščimo kuhan krompir ali krompirjev pire z bučkami ali hrenom, brez mleka seveda, če zelje pripravljamo posebej za Š dan, ga lahko zgostimo z nekaj naribanega krompirja; OH dan: zraven zelja teknejo tudi ajdovi žganci).

Encijan

dodaj komentar

če želiš komentirati, se prijavi ali včlani

priporoči

Vpiši email prijatelja kateremu želiš priporočiti fotografijo. Sporočilo ni obvezno.
prejemnik*
tvoje ime
tvoj email
sporočilo
 
napaka v polju

forum kode

tekstovna povezava na fotografijo


slikovna povezava na fotografijo

© Popcom d.o.o. Vse pravice pridržane.

prijava


napaka v polju